Blitz

Monty Python´s Time Bandits

Release: 04-05-1982

Productiejaar: 1981

Een fantasieverhaal met heerlijke onbeschaamdheden en humoristische Monty Python absurditeiten, zo is Time Bandits nog het best te omschrijven.
Waar gaat het om? De 11-jarige held (Craig Warnock) droomt van een invasie van vriendelijke, schurkachtige dwergen, weggelopen afgezanten van het Opper Wezen. Zij nemen hem mee op een vrolijke reis door de tijd en de ruimte. Wie verschijnen op het toneel?
Napoleon (Ian Holm), die helemaal waanzinnig is geworden door zijn kleine postuur, Robin Hood (John Cleese) als nette dandy, Agamemnon (Sean Connery) die zichzelf vermaakt met goocheltrucs, de Duivel (David Warner) met een arsenaal aan smerige geintjes en de Boeman (Peter Vaughan), een zeer zwaarmoedige figuur.
Het Opper Wezen (Ralph Richardson) verschijnt als een overbelaste onderwijzer die met vermoeide verdwazing zijn macht uitoefent.
En tussen alle bedrijven door stapt een verlegen liefdespaartje (Shelley Duvall en Michael Palin). Kortom, Time Bandits is een prachtige traktatie op verbluffende humor.

Regisseur:
Terry Gilliam

Cast:
John Cleese
Sean Connery
Shelley Duvall
Katherine Helmond
Ian Holm
Michael Palin
Ralph Richardson
Peter Vaughan
David Warner

Speelduur:
95 minuten

Genre:
komedie

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page