Blitz

Auschwitz

Release: 10-05-2011

Productiejaar: 2011

In "Auschwitz" vraagt Uwe Boll aan Duitse schoolkinderen wat zij weten over de holocaust en specifiek over de gebeurtenissen in Auschwitz.
Wanneer de film tot de conclusie komt dat dit bar weinig is schakelt zij over naar gruwelijke beelden van Auschwitz. Geen hoofdpersonen of helden; enkel een vertoning.

Auschwitz November 1944 - De dagelijkse taak van de SS kampbewaarders bestaat er in de grote toestroom joden, zigeuners en andere gevangenen in goede banen te leiden.
Iedere dag arriveren er honderden nieuwe mensen en minstens de helft daarvan zal hun eerste dag na aankomst niet overleven.
De druk op de kampbewaarders is erg groot omdat de capaciteit van zowel de gaskamers als van de verbrandingsovens gewoon niet toereikend is om dit aantal te bereiken, hoe hard ze ook werken.
Auschwitz is een shockerende verfilming van de controversiële regisseur Uwe Boll (Bloodrayne, In the name of the king) over de dagelijkse gang van zaken binnen het vernietigingskamp Auschwitz. De film wordt ingeleid door Uwe Boll en zowel aan het begin als aan het einde toegelicht met authentiek beeldmateriaal en interviews met scholieren die hun kennis over de vernietigingskampen bespreken.

Regisseur:
Uwe Boll

Cast:
Arved Birnbaum
Uwe Boll
Nik Goldman
Maximilian Gärtner
Harold Levy
Alexis Wawerka

Speelduur:
90 minuten

Genre:
oorlog

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page