Blitz

Fantasia 2000

Release: 28-11-2000

Productiejaar: 1999

In navolging van Walt Disney “s originele visie op de spectaculaire samensmelting van beeld en geluid in een speelfilm, heeft een geheel nieuwe generatie Disney-tekenaars en -filmmakers de grenzen van zowel het medium als de eigen fantasie verlegd, met als resultaat “Fantasia 2000“
In deze zinderende muziekfilm vormen levendige animatiebeelden de achtergrond voor klassieke composities van Beethoven, Shostakovich, Respighi, Gershwin, Dukas, Saint-Saėns, Elgar en Stravinsky.
In een bluesachtig tempo voert de briljante animatie van klassieke, speelse flamingo“s naar beelden van een moderne stad, en vormt zo een visuele tegenhanger van de muziek van de meesters.
Deze geheel nieuwe film begint waar zijn voorganger “Fantasia“ ophield, waarbij, naast de terugkerende favoriet - Mickey, in "De tovenaarsleerling zeven totaal nieuwe muziekverhalen worden toegevoegd.
Zo “n 60 jaar na de geboorte van dit meesterwerk belooft de magische vernieuwing van “Fantasia 2000“ een publiek van alle leeftijden voor zich te winnen.

Regisseur:
James Algar, Gaėtan Brizzi

Cast:
Leopold Stokowski
Ralph Grierson
Kathleen Battle (stem)
Steve Martin
Itzhak Perlman
Quincy Jones
Bette Midler

Speelduur:
71 minuten

Genre:
tekenfilm

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page