Blitz

Revolution

Release: 17-03-1987

Productiejaar: 1985

Het is 4 juli 1776. Amerika is in handen van wereldgrootmacht Engeland, maar probeert zich middels een Onafhankelijkheidsverklaring te bevrijden van het juk van de Engelse overheersing.
Een zware strijd ontbrandt tussen het goed georganiseerde en getrainde Engelse leger en de rebellen, mannen uit de werkende klasse die een provisorisch leger vormen.
Wanneer handelaar Tom Dobb (Al Pacino) zijn zoon Ned even uit het oog verliest in New Vork, blijkt hij zich bij de rebellen te hebben aangesloten.
Tom volgt dit voorbeeld uit liefde voor zijn zoon. In de frontlinie van de oorlog ontmoeten ze Daisy (Nastassja Kinski), een vrouw die zich ondanks haar rijkdom vanuit idealistische overwegingen inzet om het leger te helpen en van voedsel te voorzien.
Langzaam lijkt er iets moois te bloeien tussen Tom en Daisy.
Dan wordt Ned ontvoerd door sergeant major Peasy (Donald Sutherland), maar Tom slaagt er in zijn zoon uit vijandelijke handen te redden.
Gescheiden van elkaar proberen Tom en Daisy ieder hun steentje bij te dragen aan de moeizame en gevaarlijke onafhankelijkheidsstrijd.
Wanneer het Vrije Amerika een feit is, is het tijd voor Tom om zijn zoon los te laten en op zoek te gaan naar Daisy.

Regisseur:
Hugh Hudson

Cast:
Al Pacino
Donald Sutherland
Nastassja Kinski
Joan Plowright
Dave King
Steven Berkoff
John Wells

Speelduur:
125 minuten

Genre:
aktie

Deze dvd is:
momenteel niet beschikbaar

Go to top of page