Blitz

Police Academy

Release: 22-01-1985

Productiejaar: 1984

Er klinkt een oproep. Rekruten komen binnen. Agenten in spé hoeven niet langer te voldoen aan bepaalde normen qua hoogte, gewicht etc. Ook gezond verstand blijkt plots overbodig.
U kunt IQ niet spellen? U kunt het noodnummer niet vormen? Geen nood. Wie afstudeert aan deze Police Academy moet enkel bereid zijn om overal de wanorde te handhaven.
Gebaseerd op een slapsticktraditie die even oud is als de legendarische kolder van de Keystone Cops, wist Police Academy zich ook een plaatsje te verwerven in de grote Galerij der Gags, met niet minder dan 6 vervolgfilms en 2 tv-series, waarvan 1 tekenfilmreeks.
De populaire pionier van de inmiddels twintig jaar oude reeks verschijnt nu eindelijk weer ten tonele, met loeiende sirenes en opgepoetste penningen nog wel, voor deze speciale dvd-jubileumeditie.

Geniet van de talloze extra´s en de hilarische humor van oudgedienden als Mahoney (Steve Guttenberg), Thompson (Kim Cattrall), Harris (G.W. Bailey), Hightower (Bubba Smith), Jones (Michael Winslow), Lassard (George Gaynes) en vele anderen. Flikken die het ´m steeds weer flikken. Zonder hen zou de wereld er een stuk saaier uitzien.

Regisseur:
Hugh Wilson

Cast:
Steve Guttenberg
Kim Cattrall
G.W. Bailey
Bubba Smith
Donovan Scott
George Gaynes
Andrew Rubin

Speelduur:
93 minuten

Genre:
komedie

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page