Blitz

Betty Blue

Release: 14-04-1987

Productiejaar: 1986

De goedmoedige Zorg is een ijverige klusjesman die zijn dagen in eenzaamheid slijt met het onderhoud van een paar bungalows aan de Franse kust. Zijn hart slaat op hol wanneer de verleidelijke maar onberekenbare Betty zijn leven binnen wandelt.
Zorg en Betty zijn hun gevoelens niet meer meester en storten zich in een gepassioneerde relatie vol diepe emoties. Na een hevig oplopende ruzie met zijn baas neemt hij met Betty de benen. Ondertussen heeft Betty het manuscript van Zorg´s roman gelezen en zij is zeer onder de indruk.
Uit liefde voor Zorg gaat ze naarstig op zoek naar een uitgever. Maar als niemand brood ziet in de roman, ontsteekt Betty in woede en raakt volledig buiten zinnen. Betty heeft haar razernij niet meer in de hand en Zorg moet met lede ogen toezien hoe de vrouw waarvan hij houdt steeds verder afglijdt in waanzin.

Regisseur Jean Jacques Beineix leverde in 1986 een instant klassieker af met prachtige rollen van Jean Hugues Anglade (Killing Zoe, La Reine Margot) en Beatrice Dalle (Night on Earth) die met deze film haar wervelende debuut maakte.

Regisseur:
Jean-Jacques Beineix

Cast:
Jean-Hugues Anglade
Béatrice Dalle
Gérard Darmon
Consuelo De Haviland
Clémentine Célarié
Jacques Mathou
Vincent Lindon
Jean-Pierre Bisson

Speelduur:
177 minuten

Genre:
speelfilm

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page