Blitz

Casshern

Release: 09-08-2005

Productiejaar: 2004

De retro-futuristische sciencefictionfilm CASSHERN speelt zich af in de 21e eeuw. De Grote Oorlog, die 50 jaar duurde, is beslecht in het voordeel van de Oostelijke Federatie, ten koste van Europa.
Maar de overwinning heeft een bittere bijsmaak, want de langdurige chemische, biologische en nucleaire oorlog heeft het land uitgeput en de bevolking blootgesteld aan ziektes en mutaties.
De briljante professor Azuma komt met een oplossing: door middel van een biologisch proces wil hij een nieuwe mens kweken, maar zijn voorstellen worden door de verantwoordelijke bureaucraten van de hand gewezen.
Intussen zijn er opstanden van rebellen die in verzet komen tegen de machthebbers van de Oostelijke Federatie.
Het leger komt in actie en Azuma´s kleinzoon Tetsuya meldt zich om de strijd aan te binden met de rebellen. Wanneer hij zwaar gewond raakt, ziet Azuma zijn kans schoon om met zijn biologische programma zijn kleinzoon opnieuw tot leven te wekken.
CASSHERN is gebaseerd op de animatieserie SHINZO NINGEN CASSHERN uit 1973. De Japanse fotograaf en filmmaker Kazuaki Kiriya werkte het gegeven van de oorspronkelijke serie om tot een unieke mix van live-action en animatie, waarin hij bovendien een toekomstvisie schetst met een vormgeving die nog het meest doet denken aan Fritz Lang´s METROPOLIS.

Regisseur:
Kazuaki Kiriya

Cast:
Yusuke Iseya
Kumiko Aso
Toshiaki Karasawa
Akira Terao
Kanako Higuchi
Fumiyo Kohinata
Hiroyuki Miyasako
Jun Kaname

Speelduur:
142 minuten

Genre:
thriller

Deze dvd is:
momenteel niet beschikbaar

Go to top of page