Blitz

On The Beach (2000)

Release: 24-04-2001

Productiejaar: 2000

In 2006 escaleert een Chinese blokkade van Taiwan in een kernoorlog met de Verenigde Staten. De verwoesting is totaal. Na een aantal maanden blijkt nog slechts een handjevol mensen, voornamelijk in Australië in leven te zijn.
De bemanning van een Amerikaanse duikboot, met commandant Dwight Towers aan het hoofd, heeft de oorlog overleefd en plaatst zichzelf en hun boot onder het bestuur van de Australische regering.
De eerste opdracht van de USS Charleston is het terugbrengen van een wetenschapper, Julian Osbourne die zich heeft teruggetrokken op een afgelegen eiland om daar het einde van de mensheid af te wachten, wat volgens hem zeker zal gebeuren zodra de radioactieve straling het zuidelijk halfrond komt binnendrijven.
Samen met Osbourne vaart Towers en zijn bemanning naar het noordwesten, om daar de straling te meten en de bron te bepalen van een mysterieus computerbericht dat uit Alaska lijkt te komen.
Ze vertrekken met goede hoop, maar komen met fataal nieuws terug. De radioactieve straling blijkt nog steeds dodelijk te zijn en drijft in de richting van Melbourne, waar chaos en paniek uitbreekt, en mensen zich opmaken voor hun laatste uren...

Regisseur:
Russell Mulcahy

Cast:
Armand Assante
Rachel Ward
Bryan Brown
Jacqueline McKenzie
Grant Bowler
Allison Webber
Tieghan Webber

Speelduur:
200 minuten

Genre:
Miniserie

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page