Blitz

The People Vs Larry Flynt

Release: 02-09-1997

Productiejaar: 1996

Larry Flynt (Woody Harrelson - Natural Born Killer, Money Train) is een gewone jongen die begin jaren ´70 uitgever van het pornoblad Hustler wordt.
Flynt gaat héél ver met de publicaties van naaktfoto´s en in zijn columns steekt hij de draak met de gevestigde orde. Wanneer hij een populaire tv-dominee beschuldigt van ontuchtige handelingen met diens moeder, wordt hij voor het gerecht gedaagd.
Daar toont Flynt zich een ware rebel die ´vrijheid van meningsuiting´ in het preutse Amerika wel heel letterlijk neemt. Hij belandt in de cel, gaat bijna ten onder aan drugs, wordt door een sluipschutter beschoten waardoor hij in een rolstoel terecht komt en verliest zijn vrouw (Courtney Love) aan aids.
Ook nu, een kwart eeuw later, doet Larry Flynt nog veel stof opwaaien: de originele reclamecampagne van deze film werd o.a. in Nederland verboden door de Reclame Code Commissie omdat deze ´onnodig kwetsend´ zou zijn... The People Vs. Larry Flynt is het waargebeurde verhaal van een man die de vrijheid van meningsuiting belangrijker vond dan de miljoenen die hij verdiende...

Regisseur:
Milos Forman

Cast:
Woody Harrelson
Courtney Love
Edward Norton
Brett Harrelson
Donna Hanover
James Cromwell
Crispin Glover

Speelduur:
124 minuten

Genre:
speelfilm

Deze dvd is:

Go to top of page