Blitz

Birdman

Release: 26-05-2015

Productiejaar: 2014

Acteur Riggan Thomson (Michael Keaton) heeft een prachtige carrière achter de rug als superheld Birdman, maar dat succes heeft hij nooit meer kunnen evenaren.
Hij moet lijdzaam toezien hoe in zijn ogen minder talentvolle acteurs in grote franchises over superhelden het grote geld binnen slepen terwijl hij met moeite en onder grote financiële druk zijn eerste toneelstuk op Broadway probeert te krijgen.
Samen met zijn vriend/advocaat/producer Jake (Zach Galifianakis) zorgt een onverwacht probleem, één van de castleden is door een vallende lamp geraakt en dreigt met een claim, voor een nieuwe kans.
Topacteur Mike Shiner (Edward Norton) is zowel beschikbaar als geïnteresseerd om de rol over te nemen, maar die heeft een redelijk bijzondere aanpak en Riggan weet niet wat hij daar van moet denken.
Zij geest maakt sowieso al een tijdje overuren. Zijn alter ego, personage Birdman, vraagt al een tijdje op negatieve manier de aandacht en in zijn hoofd kan hij zijn twee persoonlijkheden maar niet goed gescheiden houden.
En dat is niet zonder gevaar...

Regisseur:
Alejandro González Iñárritu

Cast:
Michael Keaton
Emma Stone
Kenny Chin
Jamahl Garrison-Lowe
Zach Galifianakis
Naomi Watts
Jeremy Shamos

Speelduur:
119 minuten

Genre:
Speelfilm

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page