Blitz

The Infidel

Release: 06-12-2011

Productiejaar: 2010

Mahmud Nasir is een goed geïntegreerde tweede generatie immigrant, een groot fan van Tottenham Hotspur en een toegewijd, zij het zeer relaxed moslim.
Als hij de spullen van zijn overleden moeder opruimt krijgt hij de schrik van zijn leven. In plaats van zijn geboortebewijs vindt hij tussen haar paperassen zijn adoptiepapieren en dat nieuws moet hij toch echt wel even verwerken.
Dat verwerkingsproces is echter niets vergeleken met wat hij voelt op het moment dat hij de namen van zijn biologische ouders achterhaalt. Zijn echte naam is Solly Shimshillewitz en veel Joodser dan dat kun je eigenlijk niet heten.
Nu is iedere vorm van extremisme hem vreemd, maar ondanks dat moet hij van Joden niet veel hebben. Met de hulp van taxichauffeur Lenny Goldberg, de eens zo gehate Joodse overbuurman van zijn moeder waar Mahmud het verschillende malen mee aan de stok heeft gehad, gaat hij op zoek naar zijn eigen innerlijke Jood.
Ondertussen is hij voor collega´s, vrienden en familie nog steeds de trouw gelovige moslim en al snel wordt duidelijk dat hij die twee zaken niet lekker weet te combineren...

Regisseur:
Josh Appignanesi

Cast:
Omid Djalili
Richard Schiff
Archie Panjabi
Matt Lucas
Yigal Naor
Stewart Scudamore
James Floyd

Speelduur:
98 minuten

Genre:
komedie

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page