Blitz

Elite Squad 2

Release: 15-11-2011

Productiejaar: 2010

Het verhaal speelt zich af 13 jaar na het eerste deel.
Kapitein Nascimento wordt geconfronteerd met nieuwe vijanden: de milities, corrupte politieagenten die zich opdringen bij de bevolking van de sloppenwijken.
Wanneer hij in aanraking komt met het ´systeem´ dat Rio de Janeiro controleert komt hij er achter dat het probleem veel groter is dan hij dacht. Maar dat is niet alles.
Hij moet omgaan met de uitdaging van een stad die gedomineerd wordt door criminaliteit in combinatie met de constante bezorgdheid over een puberende zoon.
Wanneer zijn persoonlijke en professionele wereld botsen is het resultaat explosief. Rio de Janeiro. Hier hebben de drugsbendes het voor het zeggen. Alleen de elitetroepen onder leiding van luitenant kolonel Roberto Nascimento durven de strijd aan te gaan. Wanneer Nascimento´s mannen een opstand in een gevangenis met harde hand neerslaan, wordt hij weggepromoveerd. In zijn nieuwe functie als veiligheidsadviseur wordt hij geconfronteerd met nieuwe vijanden: corrupte politieagenten en bloeddorstige milities die worden aangevoerd door Majoor Rocha. In de ogen van Nascimento vormen zij een groter gevaar dan de drugsbendes. Wanneer Nascimento besluit de strijd met de corruptie aan te binden, leidt dat tot een stadsoorlog die zijn weerga niet kent……. Rio de Janeiro.
Hier hebben de drugsbendes het voor het zeggen. Alleen de elitetroepen onder leiding van luitenant kolonel Roberto Nascimento durven de strijd aan te gaan.
Wanneer Nascimento´s mannen een opstand in een gevangenis met harde hand neerslaan, wordt hij weggepromoveerd.
In zijn nieuwe functie als veiligheidsadviseur wordt hij geconfronteerd met nieuwe vijanden: corrupte politieagenten en bloeddorstige milities die worden aangevoerd door Majoor Rocha.
In de ogen van Nascimento vormen zij een groter gevaar dan de drugsbendes. Wanneer Nascimento besluit de strijd met de corruptie aan te binden, leidt dat tot een stadsoorlog die zijn weerga niet kent...

Regisseur:
José Padilha

Cast:
Wagner Moura
Irandhir Santos
André Ramiro
Milhem Cortaz
Maria Ribeiro
Seu Jorge
Sandro Rocha

Speelduur:
115 minuten

Genre:
aktie

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page