Blitz

Saving Grace

Release: 06-03-2001

Productiejaar: 2000

Grace Trevethan (Brenda Blethyn) woont in een typisch vissersdorpje in het Britse Cornwall. Orchideeën kweken en theedrinken behoren tot haar favoriete bezigheden. Als haar man plotseling overlijdt, komt er een abrupt einde aan haar rustige leventje.
Grace komt erachter dat haar man een dubbelleven leidde. Niet alleen hield hij er een minnares op na, ook heeft hij in Londen zware financiële verliezen geleden. Grace erft zijn schulden, die ze van de bank binnen een bepaalde tijd moet afbetalen.
Grace moet zo snel mogelijk geld zien te verdienen en haar groene vingers bieden hierbij uitkomst. Haar tuinman Matthew (Graig Ferguson), die graag een jointje rookt, komt met een slim plan; hij stelt voor dat Grace in haar orchideeënkast clandestien marihuana gaat verbouwen.
Zo verruilt Grace haar orchideeën voor eersteklas weedplanten. Om de schulden te kunnen aflossen, moet ze haar waardevolle oogst omzetten in harde valuta. Hiertoe reist ze naar Londen, waar ze een intrede in de drugswereld maakt.

Regisseur:
Nigel Cole

Cast:
Brenda Blethyn
Craig Ferguson
Martin Clunes
Tchéky Karyo
Jamie Foreman
Bill Bailey
Valerie Edmond

Speelduur:
90 minuten

Genre:
komedie

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page