Blitz

Les Portes De La Gloire

Release: 18-12-2001

Productiejaar: 2001

Het provinciale bedrijfje Pégase is gespecialiseerd in verkoop aan de deur en probeert vooral het vijfdelige werk van wereldhervormer Ralph Spiegel aan de man te brengen. De baas heeft besloten zijn toekomstige schoonzoon Jérôme Le Tallec, 30 jaar en vers van de schoolbanken, een tijdje te laten meedraaien in het verkoopteam dat Noord-Frankrijk bewerkt.
Ondanks zijn aanvankelijke weerzin krijgt hij al snel de weinig orthodoxe methoden van de huurlingen van de huis-aan-huisverkoop onder de knie.
Régis Demanet, de doordrammende regiochef die zijn sporen in het vak heeft verdiend, ziet de komst van Jérôme als de grote kans om zijn lang gekoesterde ambitie waar te maken.
Bij zijn kruistocht om Pégase groot te maken, laat hij zich leiden door zijn held van het witte doek, de legendarische kolonel Nicholson uit The Bridge ver the River Kwai.
In dit avontuur van antihelden zien we hoe Le Tallec het onder leiding van Demanet van blunderende beginneling tot doorgewinterde handelsreiziger schopt en een man met een toekomst wordt.

Regisseur:
Christian Merret-Palmair

Cast:
Benoït Poelvoorde
Michel Duchaussoy
Etienne Chicot
Yvon Back
Julien Boisselier
Jean-Luc Bideau
Jacques Bondoux

Speelduur:
94 minuten

Genre:
Alternatief

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page