Blitz

Bus Stop

Release: 26-02-1957

Productiejaar: 1956

Deze naam alleen al tovert beelden tevoorschijn van het meest glamourvolle idool uit Hollywood. Een ontwapenende sensuele vrouw met weelderige vormen en een uitdagende sexy glimlach, oftewel een diva pur sang.
Maar zij was ook een baanbreekster: ze verlegde de grenzen in de filmwereld voor de actrices die later in haar voetsporen zouden volgen.
Ze was, en dat is ze vandaag nog steeds, een internationaal bekende seksgodin, die al meer dan een halve eeuw wereldwijd wordt aanbeden.
In Bus Stop bewijst Marilyn dat ze meer te bieden had dan alleen een knap gezichtje. Ze geeft een briljante vertolking van een argeloze jonge zangeres, die zich hoopvol een weg baant naar een toekomst in Hollywood.
"Hij" gaat met zijn oudere vriend met de bus naar de rodeo. Hij is op zoek naar een engel van een vrouw en denkt deze gevonden te hebben in een saloongirl die hij onmiddellijk zijn bruid wil maken op het platteland.
Zijn vriend vindt haar niet goed genoeg voor hem en zij wil ook niet. In een restaurant waar de bus stopt moet alles geregeld worden.

Regisseur:
Joshua Logan

Cast:
Marilyn Monroe
Don Murray
Arthur O´Connell
Betty Field
Eileen Heckart
Robert Bray
Hope Lange

Speelduur:
91 minuten

Genre:
speelfilm

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page