Blitz

And Starring Pancho Villa As Himself

Release: 13-07-2004

Productiejaar: 2004

Antonio Banderas speelt hier de titelrol in een, grotendeels, waargebeurd verhaal dat vreemder aandoet dan de meest vergezochte fictie.
And Starring Pancho Villa As Himself is het verhaal van hoe de Mexicaanse revolutionair Pancho Villa een filmploeg uit Hollywood toestemming gaf om zijn ervaringen op het slagveld te filmen, een primeur met vergaande gevolgen voor zowel de militaire als de filmgeschiedenis.
In 1913, de begindagen van de film, zenden de legendarische filmpioniers D.W. Griffith (Colm Feore) en Harry Aiken (Jim Broadbent) het jonge kaderlid Frank Thayer (Eion Bailey) naar Mexico om er de verpauperde, mediageile Villa te overtuigen zijn revolutie te laten verfilmen.
Thayer en zijn crew riskeren lijf en leden en komen letterlijk onder vuur te liggen.
Fictie en realiteit vallen nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Na het doorworstelen van tal van perikelen en benarde situaties, slagen Thayer en Villa er eindelijk in om hun film te draaien.
"The Life of General Villa" kent een groot succes in de Verenigde Staten en laat de publieke opinie zelfs overhellen ten gunste van Villa, het bewijs dat de "lens" machtiger is dan het zwaard.

Regisseur:
Bruce Beresford

Cast:
Antonio Banderas
Alan Arkin
Jim Broadbent
Colm Feore
Michael McKean
Valentina Mattolini
Eion Bailey

Speelduur:
111 minuten

Genre:
speelfilm

Deze dvd is:
momenteel niet beschikbaar

Go to top of page