Blitz

Blackadder 4

Release: 09-11-2001

Productiejaar: 1989

The Western Front 1917:
Kapitein Blackadder ging bij het Britse leger toen het nog niets meer was dan een reisbureau voor mannen met een abnormaal hoge seksdrift. Nu is hij enkele kilometers verwijderd van een stel zwaar gewapende mensen die hem willen doden. En Baldrick is verantwoordelijk voor de keuken!
Captain Cook: Blackadder krijgt van Generaal Melchett de opdracht een Official War Artist aan te stellen. Blackadder hoopt hiervoor zelf uitgekozen te worden en zo het front te kunnen verlaten. Blackadder krijgt echter de opdracht midden in het oorlogsgebied te schilderen.
Corporal Punishment: De opdracht voor Operatie Krankzinnig komt binnen en Blackadder breekt de regels door de boodschapper meteen maar te nuttigen! Helaas, de postduif was Generaal Melchettīs beste jeugdvriend.
Major Star - met Gabrielle Glaister als Chauffeur Parkhurst: Blackadder krijgt versterking van een soldaat. Hij heeft snel door dat het om een vrouw gaat!
Private Plane - met Rik Mayall als Lord Flasheart en Adrian Edmondson als Baron von Richthoven: Duitse machinegeweren van voren... Britse vuurpelotons van achteren...
General Hospital - met Miranda Richardson als Pleegzuster Mary en Bill Wallis als Smith Het geheim van het Snode Plan loopt in de soep. Blackadder gaat in het hospitaal op zoek naar een spion en ontdekt het volgende: een man met een zwaar Duits accent, een rondborstige verpleegster en een mogelijkheid om drie weken lang beurten uit te delen.

Regisseur:
Richard Boden

Cast:
Rowan Atkinson
Tony Robinson
Stephen Fry
Hugh Laurie
Tim McInnerny

Speelduur:
176 minuten

Genre:
komedie

Deze dvd is:
momenteel niet beschikbaar

Go to top of page