Blitz

Dorian Gray

Release: 25-01-2011

Productiejaar: 2009

Na de dood van zijn vader keert Dorian Gray voor het eerst sinds jaren weer terug naar zijn ouderlijk huis in Londen. Als erfgenaam van een welgesteld man wordt hij geïntroduceerd in de high society waar hij vooral door de vrouwen wellustig wordt bekeken. Dorian is jong en mooi, niet aantrekkelijk maar mooi.
Aristocraat Lord Henry Wotton (Colin Firth) toont belangstelling in hem en schilder Basil Hallward wil hem keer op keer op canvas vastleggen.
Met hem betreedt Dorian een wereld die hij niet kent, een wereld vol lichte vrouwen en sterke drank.
Tussen het stappen door poseert Dorian voor Basil die een werkelijk schitterend schilderij produceert, een waar meesterwerk dat hij Dorian cadeau doet. Het schilderij wordt alom bewonderd, maar er gaat een sinister geheim achter schuil, want zonder dat hij het weet heeft Dorian in het bijzijn van het schilderij een pact met de duivel gesloten en zijn ziel verkocht zodat hij eeuwig jong kan blijven.
Ineens zijn de littekens uit zijn jeugd spoorloos verdwenen en ook de wond aan zijn hand geneest extreem snel. Dorian ziet hoe deze zelfde wond op het schilderij verschijnt en vanaf dat moment beseft hij wat er met hem gebeurt.
Vanaf dat moment verandert de goedaardige Dorian in een totaal ander mens, totaal egocentrisch en blind voor de gevoelens van anderen. Zijn nieuwe leven geeft hem een superieur gevoel, een gevoel van goddelijkheid waarbij hij zelfs het recht meent te hebben om over leven en dood te kunnen beslissen en hij beseft op dat moment nog niet dat hij ooit een hoge prijs voor zijn eeuwige jeugd en zijn zonden zal moeten betalen...

Regisseur:
Oliver Parker

Cast:
Ben Barnes
Colin Firth
Caroline Goodall
John Hollingworth
Cato Sandford
Pip Torrens
Fiona Shaw

Speelduur:
108 minuten

Genre:
horror

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page