Blitz

Ronin

Release: 25-05-1999

Productiejaar: 1998

In een wereld waar loyaliteit duur betaald wordt en verraad een way of life is, ontstaat een nieuwe, nog dodelijker bedreiging - de freelance moordenaar!
Ronin, met in de hoofdrollen Robert De Niro, Jean Reno, Natascha McElhone, Stellan Skarsgård, Sean Bean en Jonathan Pryce, geschreven door J.D. Zeik en Richard Weisz en geregisseerd door John Frankenheimer, de meester in intelligente thrillers, is een pittige internationale film met een hoog actiegehalte.
De Koude Oorlog is misschien wel voorbij, maar aan de vooravond van de nieuwe wereld vinden we een geheime groep huurlingen die hun vakkennis inzake bewaking, verkenning en aanvallen graag in dienst stellen van de hoogste bieder.
Vijf van deze vaklui, samen ´Ronin´ geheten, worden door een mysterieuze klant naar Parijs gehaald voor een gevaarlijke opdracht: het stelen van een topsecret aktentas.
Wat op het eerste gezicht een doodgewone opdracht lijkt, verandert al snel in een dodelijke achtervolging wanneer blijkt dat een aantal duistere organisatie uit de onderwereld achter dezelfde prijs aan zitten.
De verrader wordt verraden op het moment dat de film zijn schokkende hoogtepunt bereikt. Met een van de spannendste, duizelingwekkendste achtervolgingen die ooit op het witte doek te zien waren, is Ronin een keiharde, compromisloze thriller waar je je adem bij inhoudt.

Regisseur:
John Frankenheimer

Cast:
Robert De Niro
Jean Reno
Natascha McElhone
Stellan Skarsgård
Sean Bean
Skipp Sudduth
Michael Lonsdale

Speelduur:
121 minuten

Genre:
aktie

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

2dehands verkrijgbaar op:
- DVD

Go to top of page