Blitz

Way Of The Dragon

Release: 04-02-1975

Productiejaar: 1972

In Way Of The Dragon, de enige film die de martial arts-meester in zijn korte maar vruchtbare carrière zelf regisseerde, wisselt Bruce Lee scènes vol zelfrelativerende humor af met meesterlijke kung fu-gevechten.
Bruce Lee speelt de naïeve plattelandsjongen Tang Lung, die naar Rome vertrekt om te gaan werken in het restaurant van zijn familie.
Eenmaal in Rome ziet hij hoe zijn familieleden bedreigd worden door een agressieve maffiabende. Tang Lung wendt zijn dodelijke kung fu-technieken aan om zijn familie te beschermen.
Na een aantal keren door Tang Lung te zijn verslagen, doen de gangsters een beroep op een Amerikaanse karate-expert, gespeeld door Chuck Norris die destijds maar liefst zeven wereldkampioenschappen had gewonnen.
In de beroemde finale gaan de twee martial artists een heftig duel aan op leven en dood.
Bruce Lee filmde het beslissende eindgevecht tussen Norris en Lee in het Colisseum, waar hij optimaal gebruik maakte van de Romeinse locaties.
Het spectaculaire slotstuk, dat door velen gezien wordt als één van de beste vechtscènes ooit op film vastgelegd, toont twee vechtkunstenaars op het toppunt van hun krachten.

Regisseur:
Bruce Lee

Cast:
Bruce Lee
Nora Miao
Chuck Norris
Ping-Ao Wei
Chung-Hsin Huang
Robert Wall
Ing-Sik Whang

Speelduur:
109 minuten

Genre:
aktie

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page