Blitz

Abre Los Ojos

Release: 30-11-1999

Productiejaar: 1998

In een donkere cel van een psychiatrische inrichting vertelt Cesar van achter zijn masker hoe hij daar gekomen is. Hij had het uiterlijk van een jonge god, geld in overvloed en vrouwen voor het uitkiezen.
Op zijn 25ste verjaardag ontmoet hij Sofia. Cesar is op slag verliefd en is bereid voor haar zijn losbandige leven op te geven. Dit maakt Nuria, een oude vlam die Cesar maar niet uit haar hoofd kan zetten, gek van jaloezie.
Ze biedt Cesar een lift aan en rijdt haar auto in een afgrond, waarbij ze zelf om het leven komt en Cesar zwaar verminkt.
Vanaf dat moment is niets meer als voorheen en verandert het zorgeloze leven van de playboy in een claustrofobische nachtmerrie.
Sofia is verdwenen en niemand lijkt haar te kennen. De doodgewaande Nuria verschijnt en doet zich voor als Sofia. Het nieuwe gezicht dat de plastisch chirurg hem had gegeven, is plotseling weer verdwenen.
Noch de politie, noch zijn vrienden lijken iets van zijn verhalen te geloven. De logica rondom Cesar raakt steeds verder zoek. Spant iedereen tegen hem samen, of is hij zijn verstand aan het verliezen?

Regisseur:
Alejandro Amenábar

Cast:
Eduardo Noriega
Penélope Cruz
Chete Lera
Fele Martínez
Najwa Nimri
Gérard Barray
Jorge de Juan

Speelduur:
117 minuten

Genre:
Alternatief

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page