Blitz

Apocalypse Now

Release: 29-04-1980

Productiejaar: 1979

De nieuwe versie van de meest besproken film aller tijden duurt maar liefst 49 minuten langer. Compleet nieuwe scènes, dialogen, acteurs, muziek... de waanzin, de dreiging, de verkrachte onschuld... 3 uur en 17 minuten... het is allemaal nog onheilspellender.
Met de Vietnamoorlog als decor, magistrale rollen van Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Dennis Hopper en Harrison Ford is dit de beklemmende zoektocht van kapitein Willard (Sheen) naar deserteur Kurtz (Brando).
Deze mystieke, krankzinnige zonderling schuilt diep in het oerwoud, heersend over wrede, koppensnellende inboorlingen. Willard´s boot en bemanning dringt steeds dieper het oerwoud in, raakt steeds verder weg van de werkelijkheid.
En dan is er al kennis gemaakt met kolonel Gilgore (Duvall), die z´n helikoptereskadron op dreunende muziek van Wagner het gevecht injaagt en een surfkampioen de branding instuurt terwijl het strand gebombardeerd wordt
´I love the smell of napalm in the morning´, is een van de vele typerende uitspraken in de film. Dit is de versie die Coppola wilde maken, maar niet kon.
Het Amerikaanse publiek was er nog niet aan toe. Vietnam nog te vers. De werkelijkheid te onwerkelijk. Zo smerig, krankzinnig en ranzig kan een oorlog zijn.

Regisseur:
Francis Ford Coppola

Cast:
Marlon Brando
Martin Sheen
Robert Duvall
Laurence Fishburne
Dennis Hopper
Harrison Ford

Speelduur:
197 minuten

Genre:
oorlog

Deze dvd is:

Go to top of page