Blitz

Almodovar: Live Flesh

Release: 05-03-1998

Productiejaar: 1998

Live Flesh van Pedro Almodóvar is een intense, barokke, sensuele film over dood, toeval, lot en schuld. De internationaal geprezen cast en het verhaal die elementen van komedie, een politiefilm, een erotische film en een thriller in zich verenigt maken het spannend tot de laatste moment.
Na een vrijpartij in een disco besluit de twintigjarige Victor bij Elena langs te gaan. Het bezoek verloopt anders dan verwacht: Elena voelt zich belaagd en bedreigt hem met haar vaders pistool. Net wanneer de politieagenten David en Sancho op het toneel verschijnen gaat het pistool af.
Victor belandt achter de tralies en David in een rolstoel. Terwijl Victor zijn straf uitzit groeit David uit tot de ster van de Paralympics en trouwt met Elena. Dit komt Victor ter ore en hij raakt geobsedeerd door wraakzuchtige gedachten. Als hij uit de gevangenis wordt ontslagen raken Elena, David, Sancho en zijn vrouw Clara verstrikt in een ingrijpend spel.
De film begint en eindigt met een geboorte rond Kerstmis, midden op straat. Toen Victor op de wereld kwam ging het Spaanse volk gebukt onder het Franco-regime. In 1996 zijn de trottoirs gevuld met vrolijk, dronken mensen. Victor´s zoon wordt in een beter land geboren.

Regisseur:
Pedro Almodóvar

Cast:
Javier Bardem
Francesca Neri
Liberto Rabal
Angela Molina
José Sancho
Penélope Cruz
Pilar Bardem

Speelduur:
98 minuten

Genre:
speelfilm

Deze dvd is:
- beschikbaar te Waregem

Go to top of page